V2 House / Studio Guilherme Torres

first_imgArchDaily Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/915567/v2-house-studio-guilherme-torres Clipboard Brazil Architects: Studio Guilherme Torres Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/915567/v2-house-studio-guilherme-torres Clipboard Save this picture!© Denilson Machado – MCA Estúdio+ 31Curated by Matheus Pereira Share “COPY” “COPY” CopyAbout this officeStudio Guilherme TorresOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesResidential ArchitectureSão PauloBrazilPublished on April 30, 2019Cite: “V2 House / Studio Guilherme Torres” [Casa V2 / Studio Guilherme Torres] 30 Apr 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses 2018 Area:  1100 m² Year Completion year of this architecture project V2 House / Studio Guilherme TorresSave this projectSaveV2 House / Studio Guilherme Torres Photographs Photographs:  Denilson Machado – MCA EstúdioSave this picture!© Denilson Machado – MCA EstúdioRecommended ProductsWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsGlassLAMILUXGlass Roof PR60 PassivhausWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsWoodTechnowoodPergola SystemsText description provided by the architects. Crafted in the heart of one of the most high-end neighbourhoods of São Paulo, the 1100m2 residence was built by the owner’s grandparents in the 1960s. The original house was designed following a neoclassical style and had a very closed and compartmentalised floor plan. The project aimed to rethink the spatial distribution of the environments, opening the internal spaces and creating new structures that transformed the house into a contemporary work of art, in total harmony with the client, a young DJ and music producer. The house presents itself with a very sophisticated yet informal style, and was developed using a palette of timeless materials of white Brazilian marbles contrasting with an elaborate ebony woodwork.Save this picture!© Denilson Machado – MCA EstúdioSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Denilson Machado – MCA EstúdioAll the furniture was entirely designed by the architect, who is also and designer. The sofas in the main living room and the fireplace room are covered in fabric and leather, in a modular system that allows infinite combinations. The dining table, purposely just mountedwith one chair, sustains the dramatic mood of the decor. Pictures and objects are few and belong to the personal collection of the owner. The ebony wood walls hide doors and spaces like the wine cellar, which is separated from the office designed with acrylic panels that create a tasting area and accommodate wines, one of the owners great passion.Save this picture!© Denilson Machado – MCA EstúdioOn the upper floor, a generous 140 m2 master suite integrates bedroom, terrace, closet and bathrooms without any formal divisions. Walls with luminous panels mixed with ebony wood panels create subtle divisions. Again, all the furniture was developed especially for these spaces. All the upper floor spaces open to black perforated movable metal panels, creating a very strong graphic effect: pixelating the crowns of the trees that surround the whole construction, giving a surreal touch to a project that does not propose fully decorated spaces, but a careful and detailed selection furniture, that will receive the many layers of affective memory over the years.Save this picture!© Denilson Machado – MCA EstúdioProject gallerySee allShow lessodD+ Architects Design Slender Tower in Ecuador to Connect with NatureArchitecture NewsThe Statue of Liberty Museum is Set to Open in New YorkArchitecture News Share V2 House / Studio Guilherme Torres CopyHouses•São Paulo, Brazil Year: last_img read more