Double circular rings in Todoroki / Teppei Fujiwara Architects…

first_imgArchitects: Teppei Fujiwara Architects Labo Area Area of this architecture project “COPY” “COPY” Japan Double circular rings in Todoroki / Teppei Fujiwara Architects Labo Double circular rings in Todoroki / Teppei Fujiwara Architects LaboSave this projectSaveDouble circular rings in Todoroki / Teppei Fujiwara Architects Labo Houses Save this picture!© Yamagishi+ 12 Share Year:  ArchDaily CopyAbout this officeTeppei Fujiwara Architects LaboOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSetagayaHousesJapanPublished on February 27, 2014Cite: “Double circular rings in Todoroki / Teppei Fujiwara Architects Labo” 27 Feb 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2011 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/480692/double-circular-rings-in-todoroki-teppei-fujiwara-architects-labo Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/480692/double-circular-rings-in-todoroki-teppei-fujiwara-architects-labo Clipboard Year:  2011 photographs:  Yamagishi, MuraguchiPhotographs:  Yamagishi, MuraguchiStructural Engineer:Hirofumi OhnoGeneral Contractor:Hirohashi KoumutenArchitect In Charge:Teppei FujiwaraCity:SetagayaCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!SectionRecommended ProductsWoodParklex International S.L.Wood cladding – Wet InternalContract tablesAndreu WorldReverse Wood – Conference TableWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingText description provided by the architects. The house is located in Todoroki, Tokyo. If you walk around Todoroki, you would notice how hilly this district is. No wonder, you then come across a “canyon” at the heart of the residences – Todoroki Keikoku, the only gorge existing in Tokyo. The repeating ups and downs in the area are actually a part of the topography from the Ice Age – a dynamic environment created in some 10,000 years of time. Save this picture!© MuraguchiIn order to preserve this rich nature surrounding the canyon, regulations for this area prescribe a setback (receding of the wall) from the border of the site and greening of the outside space. Save this picture!© MuraguchiBy taking advantage of these rules, the residential area can generate a “green ring in sequence”, where green circles continue to develop. Save this picture!© MuraguchiWe approached with a broad concept for the house – the design wouldn’t complete just within the site but could also offer a sense of “movement” and “series of green rings” – which you would find throughout the entire landscape of Todoroki. Save this picture!© MuraguchiThe site is so-called a flag lot. It has a “circular garden” which you can walk around as you take the passage to the site. The circular garden receives the frame from inside structure so that the garden could function as a midway area. In the house, all the essential elements for living are concentrated into the center and the residents move around it. Save this picture!Floor PlansWe used traditional carpenter-made wooden modules for structural frame. Then we installed the glass fabrication an outsourced curtain wall of Low-e pair glass. Living spaces are arranged by big furniture, so it is a self-build house overall. It is mostly glazed, but because of the site located off from the street in a different height, and the circular garden working as a buffer, the house curiously merges into the surrounding residential environment.  Save this picture!© MuraguchiBuilding cost was kept low by simplifying the construction method, and the whole planning is open and flexible enough to accommodate renovation or resale of the house.  Project gallerySee allShow lessTopfer Theatre at ZACH / Andersson Wise ArchitectsSelected ProjectsSpanish Pavilion Expo Zaragoza 2008 / Francisco MangadoSelected Projects Share Photographs Projects Area:  85 m² Area:  85 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Setagaya, Japanlast_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *