House in Ávila / Claudia Olalla Gil

first_imgCopyAbout this officeClaudia Olalla GilOfficeFollowProductsSteelConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLas Navas del MarquésSpainPublished on December 25, 2014Cite: “House in Ávila / Claudia Olalla Gil” [Casa en Ávila / Claudia Olalla Gil] 25 Dec 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogVentilated / Double Skin FacadeTechnowoodProfile Façade SystemGlassMitrexSolar PanelsMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel PicturaCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemConcreteKrytonSmart ConcreteSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Stainless Steel FinishesWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityChairsSellexChair – IrinaBathroom FurnitureKaleBathroom Cabinets – ZeroMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/580230/house-in-avila-claudia-olalla-gil Clipboard House in Ávila / Claudia Olalla Gil 2014 Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/580230/house-in-avila-claudia-olalla-gil Clipboard “COPY” Spaincenter_img “COPY” CopyHouses•Las Navas del Marqués, Spain Projects Architects: Claudia Olalla Gil Year Completion year of this architecture project Photographs:  Javier CallejasCollaborator:Ramón Bermúdez ObregónTechnical Architect:Miguel Ángel Martín MelgarStructures:Alberto SánchezBuilding Services:Salvador AgramuntConstruction:Navas 3000 S.LCity:Las Navas del MarquésCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Javier CallejasRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAText description provided by the architects. Located at a high altitude (1200 meters above sea level), Las Navas del Marqués is characterized by cold winters and mild summers, which determine a low annual average temperature (10 ° C).Save this picture!SectionTaking advantage of the views of the valley of San Miguel coincident with the best orientation (south west), the house opens onto the views and closes as much as possible to the north, avoiding energy losses.Save this picture!© Javier CallejasThe plot, only 800m2 with a steep slope of 33%, is surrounded by three neighbors, a circumstance that highlights even more the single orientation of the project and proposes a compact layout, occupying the center of the plot with the intention to maximize the outdoor spaces.Save this picture!© Javier CallejasThe owners, a couple with two daughters, commissioned a weekend retreat of manageable proportions but that could also comfortably accommodate the conventional dynamics of an entire family.Save this picture!PlanWe then propose two stacked programs: the parents retreat upstairs and a separate apartment on the ground floor for the daughters. By assigning to each core a differentiated exterior space and a separate entrance, the capacity of the site is doubled while all the spaces are organized in the plot.Save this picture!© Javier CallejasThe two housing units, which will be definitively integrated into the ground over the years when their cladding darkens and plants hang from their terraces, have independent access from the outside but communicate through an internal staircase that makes them into a single residence. Two separate worlds benefit from two different exteriors. The house is staggered on the ground to take refuge in it, to take advantage of the views in all the main areas, and to present little facade towards the street.Save this picture!© Javier CallejasDuring summer, the house is protected from the afternoon sun by operable lattices on the larger openings, complemented by a system of sliding doors that blur the boundary between inside and outside while allowing cross ventilation. Between the two layers of enclosure is a transitional space in the manner of a hallway or loggia that allows to extend the living room onto the terrace during warmer days, and invites the user to operate the two layers playfully, achieving multiple spatial configurations.Save this picture!SectionThe spirit of the place, equipped with the new presence of the bi-nuclear home, tames the surrounding landscape and dilutes the presence of neighbors in seeking to create a space for rest and contemplation.Project gallerySee allShow less1–6 Copper Lane N16 9NS / Henley Halebrown Rorrison ArchitectsSelected ProjectsRegistration Open: European Award for Architectural Heritage Intervention AADIPAArchitecture News Share ArchDaily House in Ávila / Claudia Olalla GilSave this projectSaveHouse in Ávila / Claudia Olalla Gil Save this picture!© Javier Callejas+ 12 Sharelast_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *