Norhouse / Aaksen Responsible Aarchitecture

first_imgManufacturers: Dulux, Panasonic, Fumira, Jatilog, Roman Ceramics Project gallerySee allShow lessChaoyang Future School / CrossboundariesSelected ProjectsBright House / HAO DesignSelected Projects Share Lead Architects: Norhouse / Aaksen Responsible Aarchitecture Construction:ASEPDEV (Aesthetical in Engineering Process)Construction Team:Agusti Salman Farizi, Gun Gun Yuliansyah, Arif RahmansyahFurniture:JatilogVideo:QrimsonCalligraphy And Graphics:MonoponikCity:BandungCountry:IndonesiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!Courtesy of Aaksen Responsible AarchitectureRecommended ProductsDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemFiber Cements / CementsULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Leioa School RestorationDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. Urban residential development increases rapidly with the advancement of life expectancy in urban areas. Aside from expensive land prices and low quality of life, it is not difficult to find dense settlements in the middle of the city. Most of those have no access to big vehicles, even though there is a road nearby.Save this picture!AxonometricLocated in a dense settlement with a narrow alley as the only access, precisely in Jalan Pahlawan, Bandung, West Java – Indonesia, NOR House is a residence of a couple, Sisca, and Ovian. The two-floor house was completed in early 2018. The name of NOR House itself is taken from their children, Adara Kaila Eleanor and Sophia Cyrilla Eleonora, who have the word nur or light in Arabic as part of their name.Save this picture!© KIESave this picture!Section ASave this picture!© KIEThe name inspired us to put the element of the sun into the design. Since millions of years ago, the sun consistently rises dawn and set in the early dusk. In Islam, the communication between humans and God is called the five times of obligatory ritual prayer in which the five times indicate the transition of the sun. The obligatory ritual prayer was also our inspiration to design a house with the sun and light as the narrative of the architecture.Save this picture!© KIEThe number of openings in the building maximizes the natural light and good air circulation. The use of artificial light, in the form of a hidden lamp and indirect lighting, accentuates the detail in some areas. The example is indirect light used on parahyba tree in the garden to emphasize its trunk standing upright as though it has pierced and made a hole in the main building mass. In the prayer room, a window was installed to make an impression as though it trimmed the main building’s mass. The window also provides the light during daytime. The strong lighting coupled with the word of Allah (God) on the window surface create the writing’s shadow in the prayer room’s interior.Save this picture!© KIEWith a total area of 105 m2, NOR House has a contemporary tropical architectural concept with white-colored, zinc-coated roof surface and facade. Its building mass and the white color make the NOR House very tidy and distinctive compared with the surrounding buildings when viewed from the air. For the building interior, ivory-colored ceramic combined with parquet flooring and white wall give a simple and clean touch in all residential area.Save this picture!© KIENOR House maximizes the space for its residents in two floors. The first floor has an area of 57 m2 consists of living room, dining room, kitchen, toilet, prayer room, drying room, and garden. The second floor, with an area of 48 m2, has a master bedroom, kid bedroom, and a bathroom. Ultimately, in addition, to address the needs of the owners and the challenges of dense settlement, NOR House presents the interpretation of connections among humans and the greatness of the Creator through its appreciation on sunlight that always accompanies us every day. Area:  104 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/889730/norhouse-aaksen-responsible-aarchitecture Clipboard Photographs:  KIE Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projects CopyHouses•Bandung, Indonesia Houses Photographs Indonesiacenter_img Yanuar Pratama Firdaus, Gea Sentanu “COPY” “COPY” ArchDaily Norhouse / Aaksen Responsible AarchitectureSave this projectSaveNorhouse / Aaksen Responsible Aarchitecture CopyAbout this officeAaksen Responsible AarchitectureOfficeFollowProductsWoodGlassSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCibeunying KalerBandungIndonesiaPublished on March 01, 2018Cite: “Norhouse / Aaksen Responsible Aarchitecture” 28 Feb 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StoneShowerhansgroheShowers – Croma SelectDoorsRaynorGarage Door – Advantage SeriesConcreteSika3D Concrete PrintingSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Bre-ClassSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeWindowsswissFineLineSliding Windows in Villa LakesideSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Printing in Roofs & CanopiesSound BoothsFrameryMeeting Pod – Framery Q – Flip n’ FoldWall / Ceiling LightsAsaf WeinbroomLighting – Linestra 110 BrassMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  Save this picture!© KIE+ 30Curated by Fernanda Castro Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/889730/norhouse-aaksen-responsible-aarchitecture Clipboard 2018 Architects: Aaksen Responsible Aarchitecture Area Area of this architecture projectlast_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *