The Soul Home / Ho Khue Architects

first_imgArchitects: Ho Khue Architects Area Area of this architecture project The Soul Home / Ho Khue ArchitectsSave this projectSaveThe Soul Home / Ho Khue Architects Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/925904/the-soul-home-ho-khue-architects Clipboard The Soul Home / Ho Khue Architects CopyAbout this officeHo Khue ArchitectsOfficeFollowProductsConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookHòa HảiVietnamPublished on October 04, 2019Cite: “The Soul Home / Ho Khue Architects” 04 Oct 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?岘港‘心灵之家’ / Ho Khue Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Vietnam CopyHouses•Hòa Hải, Vietnam Save this picture!Courtesy of Ho Khue Architects+ 43Curated by Paula Pintos Sharecenter_img Projects Area:  240 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/925904/the-soul-home-ho-khue-architects Clipboard 2018 “COPY” “COPY” Save this picture!Courtesy of Ho Khue ArchitectsRecommended ProductsDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsAcousticKvadrat AcousticsAcoustic Panels – Soft Cells ReflectiveEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAText description provided by the architects. The Soul Home is located in an urban growing suburb of Da Nang, Vietnam. The house is built for a family with 3 generations. The grandfather stayed in northern Vietnam living a simple and hardworking life doing farming. The couple studied and are working in Da Nang i.e Central Vietnam and the kids have always been influenced by modern and western culture while growing up. Visiting their countryside home evokes nostalgic memories of childhood vacations.Save this picture!Courtesy of Ho Khue ArchitectsThe user wanted a modern house while keeping simple and traditional beliefs. A home where the grandfather also feels homely as a village house. It was a challenge to juxtapose the rural and modern believes and lifestyles of members of the family. The private and common spaces of the house are organized differently around a central patio, this design solution was born out of the need to respect each family member’s daily life. The result is an “exploded house”, where the dwelling is composed of isolated volumes.Save this picture!Ground Floor PlanSave this picture!Sections AThe private spaces like bedrooms and bathrooms are separated from the common spaces like kitchen, dining and family room. The isolated volumes are connected via a bridge which also encourages movement and visual connection. In order to recreate the essence of a countryside home the spaces have exposed brick finishes; earthy and homely. In Da Nang, winds are very strong throughout the year due to which mainstream houses are always a rigid block and with common walls. The isolated volumes in this design make it challenging to reduce the inner heat of spaces and maintain cool micro-climate.Save this picture!Courtesy of Ho Khue ArchitectsThe green courtyard and roof help in creating a green envelope over the spaces which help in filtering hot and sandy winds keeping the interiors cool. The narrow way from blocks opens up into the courtyard with a waterbody energizing the atmosphere. The horizontal and vertical green on the building can be used for urban farming of local vegetation with fruits, vegetables, herbs etc for a healthy family lifestyle.Save this picture!Courtesy of Ho Khue ArchitectsThe farming will help grandfather keep the essence of his lifestyle helping the family live healthily. The site is located in a plotting scheme, the blocks in the design are surrounded by vegetation within the site which acts as a visual barrier. Over time family becomes wider and so should the house, the separate spaces and blocks encourage each individual to have privacy and personal space. The Soul Home is an attempt to create a module for a sustainable long-lasting house in which many members can live separately but with togetherness.Save this picture!Courtesy of Ho Khue ArchitectsProject gallerySee allShow lessHouse in Shiraiwa / 2id ArchitectsSelected ProjectsAD ARCHITECTURE Office / AD ARCHITECTURESelected Projects Share Houseslast_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *